valoboxi-videojalusta

Valoboxi ja muita heräteostoksia

kategoriassa Valokuvaus | 0

Ostin valoboxin netistä täysin heräteostoksena. Paketti saapuikin suoraan kotiovelle. Ensimmäinen jännitysmomentti oli se, että miten saan valoboxin avattua. Se oli siististi taiteltuna todella ohueksi ja käteväksi paketiksi. Lopulta löytyi yksi kulma, josta vetämällä koko komistus aukeni. Käyttöohjeita ei ollut, mutta löysin USB-liitännän ledvalosarjan päädystä. Ja kyllä se toimi – valot syttyivät, kun liitin valoboxin tietokoneen USB-liitäntään. Paketissa oli USB-johto, valoboxi, valoboxin säilytyspussi, valkoinen ja musta alusta.

Toki lisävalaistustakin tarvitaan ja valoboxin katossa olikin aukko lisävalonlähdettä varten.

Tämä valoboxi maksoi minulle $48.99 USD eli n. 41 €.

valoboxi
Valoboxissa on USB-johdon kautta virtansa saava LED-valosarja. Lisäksi voi käyttää apusalamaa tai muuta valonlähdettä boxin katossa olevasta aukosta heijastaen.

 

Ilmainen valoboxi syntyy pahvilaatikosta

Ilmainen valoboxi – tuota ostamaani kokoluokkaa – syntyy pahvilaatikosta, josta leikataan kolme sivua auki. Valon pehmentämiseksi avoimiin seiniin voi liimata/teipata valkoista kuultopaperia tai leivinpaperia/voipaperia. Pohjalle levitetään valkoinen paperi, jonka päälle esine laitetaan. Valonlähde tai käsisalama sijoitetaan sopivaan kohtaan laatikon ulkopuolelle, jotta kaikista varjoista päästäisiin tarvittaessa eroon. Kokeilin valoboxin rakentamista muutama vuosi sitten valokuvauskurssilla ja ihan kelvollisesti tuokin toimi.

itse-tehty-valoboxi-light-box-viinilaatikko

 

Gorillapod on näppärä videojalusta kännykkäkuvaukseen

Minua kiehtoo kovasti nähdä, mitkä ovat älypuhelimien kameroiden resurssit eli kuinka pitkälle esimerkiksi pienyrittäjä pääsee markkinoinnissaan laadukkaalla älypuhelimella. Sanoisin, että tosi pitkälle. Älypuhelimella otetut kuvat ovat riittävän laadukkaita verkkojulkaisuihin – kuviin, videoihin ja äänijulkaisuihin. Painettavassa julkaisussa käyttäisin edelleen järjestelmäkameraa. Mutta tämänkin riippuu siitä, painetaanko julkaisu digipainossa vai tulostetaanko esite esimerkiksi laadukkaalla värilaserprintterillä. Kotitulostukseen riittää kännykälläkin otetut kuvat.

Ostin muutamia vuosia sitten taipuvan kamerajalustan ja siihen pidikkeen Englannin Amazon-verkkokaupasta. En ostanut kalleinta merkkiä silloin, mutta nyt hankin työni puolesta kursseja varten laadukkaan Gorillapodin. Tarkoituksena on käyttää jalustaa videokuvatessa. Videojalustassa on pehmeäliikkeinen kuulapää kameran liikuttamiseksi sivusuunnassa. Ja on siinä ero halpikseen verrattuna. Jämäkkyys. Lisäksi gorillapodin lonkeroissa on voimakas magneetti metallipintaan kiinnitystä varten.

Jos kameraa ei tarvitse liikutella kuvauksen aikana jalustassaan, riittää jalustaksi myös tavallinen kamerajalusta ilman videokahvaa. Kiinnitys on ruuvattavissa myös tavalliseen kameran kolmijalkaan. Jos kolmijalka jo löytyy, riittää kun hankkii kiinnityksen. Tässä videojalustassa kiinnitysosa oli samassa, mutta kiinnitysosaa myydään myös erikseen.

 

gorillapod-taipuva-kamerajalusta-valoboxi
Joby GorillaPod kuvattuna omassa ligthboxissani.

 

Rintamikki kännykällä kuvaukseen

SmartLav+-rintamikki ja sen seuraksi jatkojohto toimivat mutkattomasti ainakin testaamillani: Samsung J5 -älypuhelimella ja iPadAir2-tabletilla. Mikin etäisyys suusta vaaksan verran: levitetyn kämmenen peukalon ja etu- tai keskisormen päiden välin pituus, n. 20—25 cm.

rintamikki-sopii-alypuhelimiin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *