Internetin kuvapankit - julkista.fi

Top4 kuvapankkia, joista löytyy varmasti tilanteeseen sopiva kuva

kategoriassa Julkaiseminen | 0

Depositphotos – laadukkaita kuvia kohtuuhintaan

http://depositphotos.com

Kuvien etsiminen vaatii kärsivällisyyttä ja aikaa. Siksi olenkin itse ottanut tavakseni etsiä sopivia kuvia tabletilta mukavasti kotisohvalla surffaillen. Tähän tarkoitukseen sopii Depositphotos parhaiten. Olen ladannut iPadiin Depositphotos-sovelluksen. Kun olen kirjautuneena sisään profiiliini, voin laittaa suosikkikansioihin talteen potentiaaliset kuvaehdokkaat. Depositphotos lahjoo rekisteröityneitä asiakkaita jokaviikkoisilla ilmaisilla tuotteilla. Tuotteet sisältävät valokuvia ja vektorikuvia, videopätkiä sekä kuvituskuvia (ei markkinointiin). Otan kuvat talteen tulevaa varten. Tämä kuvapankki antaa toisinaan hyviä tarjouksia kuvista eikä tuotteita kannatakaan ostaa täydellä hinnalla. Olen kerran onnistunut saamaan 100 kuvaa 39 eurolla. Viimeinen ostokseni oli 100 kuvaa 90 eurolla.. Hintojen vaihtelu ei ole oikein hyvä asia, mutta 100 kuvaa riittää kyllä yllättävän pitkään. Siihen mennessä ehtii tulla jo uusi hyvä tarjous eikä kuvista tarvitse maksaa itseään kipeäksi. Itse tykkään määrään sidotusta hinnoittelusta.

 

Creative Market – julkaisijan aarreaitta

https://creativemarket.com

Creative Market tarjoaa kuvien lisäksi myös fontteja, vektorikuvia ja taustakuvioita, valmiita julkaisupohjia eri tarkoitusta varten, WordPress-teemoja, Photoshop-siveltimiä, väripaletteja sekä valmiita makroja photoshoppiin. Itse olen ostanut toisinaan tarjouspaketteja, joissa voi olla useita kymmeniä tuotteita kohtuuhintaan eli alle 100 eurolla. Lisäksi olen ostanut yksittäisiä fontteja, jos asiakas on erityisesti toivonut taittotyössä käytettävän jotakin tiettyä fonttia. Fonttien valinnasta kerron toisessa artikkelissa enemmän. Myös tämä palvelu lahjoo viikoittain ilmaistuotteilla, jotka tulee ladata ko. viikon aikana. Palvelu myy yli 14 000 eri valokuvaajan ja graafikon tekemiä töitä. Jos tykästyt jonkun tietyn henkilön julkaisemiin tuotteisiin, voit ostaa keskitetysti vain hänen tuotteitaan. Tällä tavalla omakin brändi pysyy yhdenmukaisena.

 

Freeimages – laadukkaita ilmaisia kuvia

http://www.freeimages.com

Runsaasti ilmaisia kuvia ja vektorikuvia: yhteensä n. 340 000 kuvaa. Jos haluaa löytää laadukkaita kuvia ilmaiseksi, tämä kuvapankki on hyvä valinta. Käytin tätä aikaisemmin hyvin paljon, mutta nyt olen tullut siihen tulokseen, että maksullisesta kuvapankista löytää kuvat nopeammin ja ne ovat taatusti laadukkaita ja riittävän suuria isompaankin julkaisuun. Freeimages-kuvapankin ilmaisetkin kuvat ovat kyllä laadukkaita, mutta ihan joka teemasta kuvia ei vain löydy. Freeimages vaatii myös rekisteröitymisen. Kuvia voi tallentaa oman profiilin alle talteen Lightboxiin eikä välttämättä tarvitse ladata kaikkia heti omalle tietokoneelle. Sivustolla on myös maksullisia kuvia, jotka listautuvat haun jälkeen ensimmäiseksi. Tämä palvelu myy maksullisille kuvapankeille myyntitilaa eli jos päädyt ostamaan maksullisen kuvan, sinut ohjataan toisen kuvapankin sivuille.

 

Pixabay – ilmaista ja nopeaa, myös suomenkielellä

https://pixabay.com

Vaikka olen listannut tämän kuvapankin neljänneksi, tämä kyllä päihittää joissakin asioissa Freeimages-kuvapankin. Pixabay ei vaadi kirjautumista, jos kuvakoko M 1280 px (pisimmän sivun pituus) riittää. Ja tämähän riittää mainiosti esim. Blogiartikkelin kuvaksi. Painokelpoiseen julkaisuun tarvitaan usein alkuperäinen tai L-kuvakoko 1921 px (pisimmän sivun pituus). Isot kuvakoot saa ilmaiseksi, jos kirjautuu palveluun. Tätä kuvapankkia olen käyttänyt silloin, kun tarvitsen jonkun kuvituskuvan nopeasti. Maksullisen Shutterstock-kuvapankin kuvia tulee hakutuloksen joukkoon, mutta ne ovat selkeästi vesileimalla merkittyjä. Haun voi tehdä myös suomeksi, mutta toisinaan hakutulos on parempi käytettäessä englanninkielisiä hakusanoja. Tämä on suuri kuvapankki: yli 660 000 kuvaa tämän artikkelin kirjoitushetkellä.

Kuvapankkeja on nykyään tarjolla hurja joukko. Se, että käyttää maksimissaan neljää kuvapankkia, säästää aikaa ja vaivaa. Aion kuitenkin vielä listata kaikki löytämäni kuvapankit tämän kesän aikana ja päivittää listaa sitten säännöllisesti. Julkaisen tämän listan lukijoiden iloksi. Kannattaa pysyä linjoilla.