nelja-ilmaista-tyokalua-bloggaajalle

Bloggaajan 4 ilmaista työkalua sisällöntuotantoon

kategoriassa Julkaiseminen, Kuvankäsittely | 0

Ilmaisten työkalujen tarjonta internetissä on niin suuri, että ammattimaista kuvankäsittelyohjelmaa ei välttämättä tarvita julkaistaakseen kuvia blogissa tai verkkosivuillaan. Poikkeuksena tietysti sivustot, joissa esitellään omaa ammattimaista valokuvatuotantoaan. Ilmaiset internetin työkalut ovat usein yhden asian tai ainakin suppean aihepiirin sovelluksia. Ne helpottavat työntekoa varsinkin silloin, kun tekee blogipostauksia poikkeuksellisissa olosuhteissa, joissa omaa konetta valmiiksi asennettuine ohjelmineen ei ole saatavilla.

 

1 | Kuvatiedostot oikean kokoisiksi

Valokuvien säätäminen oikean kokoiseksi ennen verkkosivuille viemistä on ensiarvoisen tärkeää sivun latautumisnopeuden kannalta. Jos valokuvaa ei pienennä, rajaa ja pakkaa, sivu latautuu hitaasti, mikä karkottaa kävijät alta aikayksikön.

http://webresizer.com/resizer/

Web Resizerilla kuvan voi pienentää, rajata ja pakata hetkessä. Etuna tässä työkalussa, että voit vertailla eri pakkauslukujen vaikutusta kuvan laatuun. Turvallinen pakkauksen määrä on 60-80 välillä. Ylipakatussa kuvassa varsinkin tekstiin tulee epätarkkuutta kirjaimen reunoihin.

Sopivasti-pakattu-kuva-nayttaa-talta
Tätä kuvaa on pakattu sopivasti alkuperäisen kuvan koko ennen rajausta ja pakkausta oli 2.9 Mt. Kuvan leveys pienennettiin 800 px, kuva rajattiin ja pakattiin arvolla 80. Lopputuloksena kuvankoko 56 kt.

 

Ylipakattu kuva näyttää tältä
Tätä kuvaa on pakattu liikaa. Jpg-kuvan tallennuksessa on käytetty pakkauksessa arvoa 20.

 

2 | Värien poiminta kuvasta

Internetin kuvagallerioista tai internetsivuilta voi löytyä herkullisia väriyhdistelmiä, joita tekisi mieli hyödyntää omalla verkkosivullaan. Tapoja on monia, mutta esimerkiksi kuvakaappaus verkkosivulta ja kuvan vieminen työkaluun, joka poimii kuvasta päävärit, on yksi ratkaisu. Windows-koneissa on nykyään mahdollista tallentaa kaapattu kuva haluamaansa sijaintiin Kuvakaappaustyökalulla (aikaisemmin Leikkaustyökalu), kuten omaan verkkosivuston projektikansioon.

https://labs.tineye.com/color/

TinEye-Color Extraction -työkalulla värien poiminta kuvasta ei voisi olla helpompaa. Lataat vain kuvan palveluun ja se kertoo kuvan päävärien hex-koodit.

varien-poiminta-kuvasta

3 | Yhteensopivat fontit

Internet-sivuilla kannatta käyttää mahdollisimman luettavia fontteja, mutta internetsivujen liitteissä voikin sitten käyttää enemmän mielikuvitustaan. Fonttien  yhteensopivuus on vaikea asia opetella teorissa, mutta FontFlame-työkalulla näet heti, mikä stemmaa ja mikä ei.

http://app.fontflame.com/

http://ifontyou.com/

 

4 | To become inspired

Toisinaan tekee hyvää katsella muiden luomia oivalluksia, antaa ajatuksien levätä ja vain katsella ihmisen ihmeellistä luovuutta. Tällaiset inspiraation lähteet kannattaa talleentaa linkkikirjastoon tai mihin tahansa paikkaan, josta ne ovat helposti löydettävissä; kuten esimerkiksi Evernote-muistiinpanot tai PearlTrees-linkkikirjasto.

http://designyoutrust.com/

https://sitesee.co/