online kuvankasittelyohjelmia

3 kätevää online kuvankäsittelyohjelmaa

kategoriassa Kuvankäsittely | 0

Kuvankäsittely sujuu mutkattomasti missä vain ja milloin vain internetselaimessa toimivilla online kuvankäsittelyohjelmilla. Nämä ohjelmat pyörivät käytännössä palveluntarjoajan palvelimella internetyhteyden välityksellä. Yleensä ne vaativat Flash-lisäosan selaimessa ja toimivat parhaiten tietokoneella. Ohjelman erillistä asennusta ei tarvita ja usein ei vaadita myöskään rekisteröitymistä. Rekisteröityminen vaaditaan, jos palveluun on mahdollista tallentaa tai jakaa käsittelemiään kuvia.

Mobiililaitteen selaimelta käytettyinä ohjelmat ovat kömpelöitä käyttää eivätkä välttämättä toimi kaikilta osin. Joistakin online kuvankäsittelyohjelmista on saatavana myös erillinen sovellus mobiililaitteita varten. Tällöin ei puhuta enää online kuvankäsittelyohjelmasta vaan mobiililaitteen sovelluksesta, joka asennetaan laitteeseen kauppasovelluksen kautta.

Peruskuvankäsittely pitää sisällään:

  1. Kuvan rajaus
  2. Kuvan värisävyjen korjailu
  3. Kuvan koon muutos
  4. Terävöinti

Online kuvankäsittelyohjelmissa on mukana runsaasti myös valmiita tehosteita, raameja, piirroskuvia eli tarroja (stickers) sekä tekstityökalu. Jos kuvan haluaa valmiiksi nopeasti esimerkiksi blogipostausta tai Facebookia varten, online ohjelmat soveltuvat tähän mainiosti.

 

Aviary

https://www.aviary.com/

Laadukas, selkeä ja helppokäyttöinen online sovellus. Muokattavia kuvia voi ladata tietokoneelta, poimia Adoben Creative Cloud-palvelusta tai ottaa webkameralla. Saatavana myös mobiilisovelluksena. Erityistä: voi muuntaa portaattomasti kuvakulmaa sekä säätää valo- ja varjokohtien valoisuutta. Nämä ominaisuudet löytyvät vain harvoista online sovelluksista.

 

PicMonkey

https://www.picmonkey.com/

Nykyaikaan soveltuva online kuvankäsittelyohjelma. Kuvia voi avata omalta tietokoneelta, Facebookista, Onedrivesta, Dropboxista tai Flickr-palvelusta. Soveltuu erityisesti SOME-julkaisujen kuvitukseeen. Kuvanparantelua voi tehdä porttaattomilla säätimillä tai valmiilla korjaussiveltimillä. Ohjelma sisältää ominaisuuksia, jotka on saatavana vain maksullisessa versiossa. Onneksi nämä ominaisuudet on merkitty selvästi kruunusymbolilla, jotta ei tule klikkailtua turhaan. Silti ohjelman sisään upotettu markkinointi hiukan häiritsee. Erityistä: nettikäyttöön soveltuva fonttivalikoima ja laaja tarravalikoima. Taustakuvioita ja tehosteita yhdistämällä saa aikaiseksi näyttäviä ja persoonallisia kuvituskuvia. Valmiita työskentelypohjia (Facebook-kansikuva, neliö) sekä mahdollisuus luoda haluamansa kokoinen pohja, jolle voi tuoda kuvia esim. omalta tietokoneelta.

 

Sumopaint

https://www.sumopaint.com/home/

Sumopaint on näistä kolmesta online kuvankäsittelyohjelmasta monipuolisin. Voisikin sanoa, että se muistuttaa ehkä enemmän tietokoneelle asennettavia kuvankäsittelyohjelmia. Online-käyttö tekee siitä kuitenkin hitaamman kuin kiinteästi asennetusta ohjelmasta. Olen pitänyt kuvankäsittelykurssin tällä ohjelmalla ja silloin selvisi, että ohjelma on sen verran raskas, että ohjelman (palvelimen) ylikuormitusta tapahtui. Kuvankäsittelyä aloittelevalle tämä ohjelma on haastava. Erityistä: tasot, siveltimet, leimasintyökalu ja valintatyökalut, joita ei ole muissa online kuvankäsittelyohjelmissa. Jos on käyttänyt photoshopin tasoisia kuvankäsittelyohjelmia aikaisemmin, tämä ohjelma on helppo ottaa haltuun. Työkalut, valikot ja paletit toimivat loogisesti ja muistuttavat paljon esim. photoshopin käyttöliittymässä esiintyviä. Ohjelmasta saa valittua useita eri kieliä, myös suomen.